Penjačice - Bim sport
registracija | prijava
Bim sport > Blog > Ostalo > Penjačice

Penjačice


20.06.2023 Ostalo BIM Sport News Sport

Penjačice. Neiscrpna tema za raspravu uz pivo nakon treninga, vječna inspiracija za recepte za prilagodbu (i penjačica i prstiju), i noćna mora svakog pedikera.

Tko od vas je našao svoje idealne penjačice, penjačice na kojima ne biste baš ništa promijenili i ni malo prilagodili sebi? Koliko su penjačice presudan faktor u tom toliko željenom red pointu ili čak on sightu? I koliko (ali iskreno) vremena provodite guglajući, razgovarajući i razmišljajući o raznim modelima penjačica?

2020. godine naš HGSS proslavio je 70 godina postojanja! Te godine je istu godišnjicu proslavila i Formula 1, a nebo je u plamen istom prigodom obojila i Torcida. Međutim, ista godišnjica, te iste godine, dolazi iz Francuske!

Znate li tko je Pierre Alain? Jeste li ikad čuli za Edmunda Bourdonneaua? Odakle dolaze vaše penjačice, i kako su dobile današnji oblik? Za Fontainebleau ste vjerojatno čuli mnogo puta… ali je li stvarno sve započelo na boulderima?

Ako možda i jest, ovi rezultati govore da je cijela stvar napredovala u nezamislivim razmjerima: svjetska prvakinja 2014., treće mjesto 2016., ukupno 6 naslova svjetske prvakinje, 16 naslova prvakinje Francuske, prvakinja Europe za seniore s 15 godina… 12 smjerova težine 9a–9b+ u jednoj kalendarskoj godini; od dva smjera težine 9b+, jedan je first ascent; ukupno tridesetak popetih smjerova od 9a do 9b, 9 first ascent uspona u ocjenama 9a i 9a+… Charlotte Druif i Seb Boiun nadaleko su poznata imena na sceni, a vrijeme je da saznamo jesu li EB penjačice jedan od faktora njihovih mnogih uspjeha!

Usputna trivia: užad je nekad bila izrađena od konoplje, danas je od umjetnih materijala. Vuna u odjeći se u velikoj mjeri mijenja umjetnim materijalima, i to materijalima s puno boljim osobinama. Vjerojatno je vrijeme da i gotovo sveprisutnu kožu na obući zamijenimo nekim drugim (boljim, održivijim) opcijama. Ako su gornji rezultati mogući uz sintetičke materijale, vjerojatno su ti materijali odlična opcija i ako niste u samom vrhu penjačke scene — a EB je na tom polju predvodnik među proizvođačima.

Što se tiče povijesti i zabavnih kvizaških podataka, ostavljamo vas da sami proučite lentu vremena na EB webu! Ako slučajno naletite na Super Grattonke, pošaljite nam fotku — mi znamo za jedne jako slične u okolici Varaždina!


20.06.2023 Ostalo BIM Sport News Sport
0 WooCommerce Floating Cart

Nema prioizvoda u košarici.