Sigurnosni pojas VOLT i radna svjetiljke SWIFT RL PRO
registracija | prijava
Bim sport > Blog > BIM Sport News > Petzl VOLT & SWIFT RL PRO

Petzl VOLT & SWIFT RL PRO


24.06.2020 BIM Sport News Professional
#telekomunikacijski stupovi #dalekovodne mreže #skele

Nova oprema za visinske radove iz Petzl-a!

Uz brojne novotarije kojima je Petzl ove godine obogatio svoj sportski program, vrijeme je da predstavimo i nove proizvode iz svijeta rada na visini.

Sigurnosni pojas VOLT

Velika novina u svijetu rada na visini je redizajnirani sigurnosni pojas VOLT, pojas za zaustavljanje pada i pozicioniranje na radu. Čest izbor radnika na telekomunikacijskim tornjevima, VOLT je moderni klasik Petzl asortimana, sada uz dodatne funkcionalnosti.

Širok i čvrst pojasni dio pruža izvrsnu podršku tijelu kod višenja u užetu, zajedno sa širokim nogavicama. Međutim, konstrukcija tih dijelova je lagana i prozračna, čime osigurava dobar protok zraka i veću udobnost.

 

Sigurnosni pojas VOLT – kao i njemu blizak VOLT WIND – vrlo se lako oblače, zahvaljujući FAST LT i FAST LT PLUS automatskim kopčama. Upravo zahvaljujući tim kopčama pojas je moguće obući s nogama na tlu. Prednje mjesto za ukopčavanje (na europskim verzijama pojaseva) služi za ukopčavanje u sisteme za kretanje po trajnim sustavima za osiguravanje, kao što su ljestve s klizačima; u slučaju pada, mjesto za ukopčavanje s pomiče prema gore, čime osigurava okomit položaj tijela nakon pada (npr. kod čekanja pomoći nakon ozljede).

Osim navedenih funkcionalnosti, naramenice VOLT pojasa imaju mjesta za pohranu MGO kuka, koje će u slučaju pada biti oslobođene – što znači da će i apsorber energije odraditi svoj posao. Za radnike u tornjevima vjetroelektrana, sigurnosni pojas VOLT WIND ima dodatnu zaštitu od trošenja traka na leđima.

Još jedna velika novost u svijetu rada na visini je naglavna svjetiljka koja je uzdrmala sportski dio Petzl programa, sada u radnoj verziji – SWIFT RL PRO. Za radnu verziju SWIFT RL svjetiljke vrijede iste informacije koje su ovu svjetiljku lansirale među najprodavanije sportske proizvode: nevjerojatnih 900 lumena, REACTIVE LIGHTING tehnologija osvjetljenja, jedan gumb koji kontrolira sve radnje (što uključuje i zaključavanje), punjenje preko micro USB kabla i indikator kapaciteta baterije – i sve to u samo 123 grama! Osim navedenog,

SWIFT RL PRO naglavna svjetiljka ima i mogućnost crvenog svjetla, za okoline u kojima trebamo osvjetljenje ali ne želimo biti izuzetno primjetni, kao i drugačiju traku za glavu od sportske verzije. Sukladno prijašnjim standardima Petzl radnih svjetiljki, i SWIFT RL PRO se može u potpunosti ukloniti s trake za glavu i postaviti na bilo koju Petzl radnu kacigu. Njena baterija ima kapacitet od 2350 mAh, a punjenje traje 6 sati. SWIFT RL PRO dolazi uz IPX4 certifikat, koji jamči otpornost na ekstremne vremenske uvjete.

Bilo da radite u vlastitoj radioni, bavite se poslovima održavanja u teže pristupnim okolinama, ili ste na svjetskoj turneji i svakodnevno se bavite pozornicama i opremom, SWIFT RL PRO je svjetiljka koju se isplati imati u svojoj torbi s opremom!

Petzl nas i dalje redovito iznenađuje opremom za rad na visini i spašavanje, bilo da se radi o potpuno novim proizvodima, ili proizvodima koji su redizajnirani uz predan i pažljiv rad s korisnicima koji su svaki dan na terenu i koriste Petzl opremu. Pratite naš blog i očekujte još puno novosti iz svijeta rada na visini i spašavanja!


Povezani proizvodi


24.06.2020 BIM Sport News Professional
#telekomunikacijski stupovi #dalekovodne mreže #skele
0 WooCommerce Floating Cart

Nema prioizvoda u košarici.