Noćno trail trčanje - Petzl night running - Bim sport
registracija | prijava
Bim sport > Blog > Sport > Noćno trail trčanje – Petzl night running

Noćno trail trčanje – Petzl night running


02.02.2021 Sport

Covid i još poneka popratna pojava promijenili su nam život u protekloj godini. Mnogi se tome opiru, mnogi se žale, ali “novo normalno” će nas – čini se – pratiti još bar neko vrijeme. Međutim, mnogi su kod zatvorenih terasa i klubova prepoznali nove mogućnosti i nove potrebe za ispušnim ventilima za riješiti se tjednog stresa: točnije, popularizirao se novi “noćni život”!

Iako je planinarenje i trail trčanje noću već bilo u uzletu, u posljednjih godinu dana – sa zatvaranjem sportskih centara i teretana – noćni su izleti postali izuzetno popularni i česti, te mnogo ljudi pohodi lokalna brda i sredinom tjedna, tako popunjavajući prazninu u rasporedu koju su uzrokovale epidemiološke mjere. Kao i uvijek do sad, za svaki problem Petzl nudi elegantno i praktično rješenje: tako je i Petzl rasvjeta najpraktičnija za noćne (ili ranojutarnje) izlete u prirodu!!

ivanscica-pod-snijegom-

Bilo da tražite najveću moguću kompaktnost – kao npr. BINDI – ili tražite snagu koja mrak pretvara u dan – kao npr. SWIFT RL – Petzl naglavne svjetiljke pokrivaju sve vaše potrebe i zahtjeve koje imate kod rasvjete.

Kod noćnog trčanja obratite pozornost na još nekoliko detalja, pogotovo kod trail trčanja u šumskim područjima:

  1. nemojte trčati sami. Ako odlazite na trail trening noću sami, držite se područja koje izuzetno dobro poznajete, i na kojem nema opasnosti od životinja. Upamtite da područje koje vam je uistinu dobro poznato po danu izgleda potpuno drugačije po mraku, magli ili s 10-ak cm snijega.
  2. nosite reflektirajuću odjeću, ili barem neke reflektirajuće elemente na odjeći, pogotovo ako se (čak i djelomično) krećete cestom ili makadamskim putevima.
  3. noću u šumi preskočite slušalice. Budite pažljivi i pozorni što se tiče vaše okoline.
  4. ako trčite zahtjevnim terenom, probajte pronaći uređenu stazu za trail ili bicikl, s jasno obilježenim korijenjem, kamenjem i sličnim preprekama.
  5. obratite pozornost imate li signala na mobitelu na vašoj ruti. I naravno – pa to se valjda podrazumijeva  – nosite mobitel sa sobom, POGOTOVO ako ste sami.
  6. znajte unaprijed kakvo napajanje ima vaša svjetiljka (punjiva baterija ili obične baterije), te koliko vremena imate za trčanje pod svjetlom. Nemojte se dovesti u situaciju da na polovici željene rute tapkate u mraku ili svijetlite mobitelom.
  7. pojasna torbica ili mali ruksak s najnužnijom prvom pomoći i rezervnim baterijama neće utjecati na vaš personal best.

Brzi i lijepi večernji izleti odličan su način za razbiti tempo radnog tjedna, nadisati se svježeg zraka i napuniti baterije za preostale radne dane. Pažljivo ih isplanirajte i unaprijed osigurajte sebi i ekipi uživanje i zabavu umjesto briga i “nepotrebno epic” epizoda!


02.02.2021 Sport
0 WooCommerce Floating Cart

Nema prioizvoda u košarici.