RAD NA KROVU I KOSINI - Bim sport
registracija | prijava
Bim sport > Blog > BIM Sport News > RAD NA KROVU I KOSINI

RAD NA KROVU I KOSINI


27.01.2021 BIM Sport News Professional

Nakon što je razoran potres pogodio šire područje Sisačko-moslavačke županije, mnogi od nas pohrlili su prema Petrinji i okolici kako bi pomogli kako najbolje znaju i mogu. U moru zahtjeva za donaciju, kupnju ili čak najam (!) opreme za rad na visini, isticao se jedan lajtmotiv - rad na krovovima i radovi oko dimnjaka.

Od samog početka na terenu su bili članovi HGSS-a, koji su žurne intervencije na dan potresa kasnije zamijenili intervencijama na krovovima i dimnjacima. Također, gotovo od samo početka na terenu je bila i koordinacija volontera alpinista, speleologa i visinskih radnika, koja je sličan posao odradila i u Zagrebu nakon potresa - popularne Nindže Krovnjače. Nesebičnim radom u često izuzetno lošim i opasnim uvjetima, ekipa s krovova i dimnjaka pomogla je mnogim obiteljima i strateški važnim objektima..

large_Petrinja_potres

U ovom postu dotičemo se samo rada na visini - poglavito na krovu - zbog toga što su mnogi volonteri jurnuli u okolicu Petrinje s humanim ciljem da pomognu ugroženima. Donosimo izvadak iz Petzl Professional kataloga za 2021. godinu (koji je dostupan za download na Petzl stranicama) s informativnim ilustracijama o radu na krovu. Pozivamo vas da proučite ilustracije, upoznate se s korištenjem užadi za pristup krovovima i rad na kosini, te da pogledate i tehničke specifikacije spravica koje su navedene u ilustracijama, njihove karakteristike i optimalne načine uporabe. U cijeloj priči o pomaganju i humanosti, kao i o stavljanju svojih znanja i vještina na raspolaganje onima kojima je to najpotrebnije, podsjećamo da treba voditi računa o vlastitoj sigurnosti i o sigurnosti drugih!

PREUZMI PETZL VODIČ ZA RAD NA KROVU I KOSINI

Napominjemo da su ilustracije informativnog karaktera! Savjete i naputke koje ćete ovdje naći nužno je nadopuniti tehničkim naputcima i uputama za uporabu dostupnim na Petzl stranicama, a praktična obuka je neophodna za siguran rad na visini - što uključuje i krovove!
Za sve upite, informacije i pomoć oko opreme, javite se - kao i do sad - u BIM Sport!

Vezani proizvodi


27.01.2021 BIM Sport News Professional
0 WooCommerce Floating Cart

Nema prioizvoda u košarici.