Glavne tehnologije i funkcionalnost kod radnih sigurnosnih pojaseva - Bim sport
registracija | prijava
Bim sport > Blog > BIM Sport News > Glavne tehnologije i funkcionalnost kod radnih sigurnosnih pojaseva

Glavne tehnologije i funkcionalnost kod radnih sigurnosnih pojaseva


25.04.2024 BIM Sport News Professional Sport

Rad na visini čine međusobno raznolike djelatnosti poput graditeljstva, arborikulture, energetike i spasilačkih operacija, ali sigurnosni pojasevi ističu se kao zajednički element svih zanimanja koja uključuju rad na visini. Ti pojasevi sprječavaju padove, ali i radnicima omogućuju da se slobodno i udobno kreću na radnim pozicijama.

Petzl je pionir u razvoju inovativne sigurnosne opreme za profesije na visinama i u spasilačkim akcijama. S poviješću koja je ukorijenjena u strasti prema speleologiji, tvrtka je evoluirala postavljajući standarde u dizajnu i proizvodnji sigurnosnih pojaseva. 

Vrste radnih pojaseva

Radni pojas sastoji se od traka, kopči i drugih komponenti konfiguriranih tako da umanje silu pada koja djeluje na tijelo radnika, smanjujući rizik od ozljeda. Neophodni su za zaustavljanje pada, pozicioniranje tijekom rada, kretanje po užetu i za spasilačke operacije, a dizajnirani su da sigurno i udobno osiguraju korisnika na visini. 

Dizajn radnog pojasa mora omogućiti slobodu kretanja i biti prilagodljiv veličinama i oblicima tijela, uz zaštitu svih potencijalnih točaka udara. Petzl paleta pojaseva je široka, prilagođena specifičnim zadacima i okruženjima kroz specijalizirane serije:

Svaki Petzl pojas je rezultat opsežnih istraživanja i suradnje s profesionalcima iz industrije, tako da svaki pojas nudi sigurnost, udobnost i korisnost kakva još nije dostignuta u industriji rada na visini.

Pregled serija pojaseva

Petzl je dizajnirao svoj asortiman pojaseva kako bi zadovoljio nijansirane zahtjeve različitih visoko-rizičnih industrija. Ove serije ističu se svojom prilagodljivošću različitim okruženjima, osiguravajući da svaki profesionalac ima pristup opremi koja poboljšava sigurnost i performanse.

NEWTON: jednostavnost pri zaustavljanju pada

Serija NEWTON predstavlja temelj zaštite od pada s jednostavnim, user-friendly dizajnom. Idealna je za radnike koji trebaju učinkovite sisteme za zaustavljanje pada bez previše dodatnih značajki:

AVAO: napredna udobnost i svestranost

Serija AVAO je dizajnirana za radnike koji zahtijevaju opremu za više namjena – zaustavljanje pada, pozicioniranje na radu i kretanje po užetu, ali i udobnost tijekom dugotrajne upotrebe:

VOLT: učinkovitost u pokretu

Dizajnirana za brze radnje i jednostavnu upotrebu, serija VOLT posebno je prikladna za industrije gdje je vrijeme najbitnije, kao što su hitne službe i građevinarstvo. Ova serija je pojednostavljena za brzinu i učinkovitost, sa značajkama koje smanjuju vrijeme oblačenja, ali uz maksimalnu sigurnost i udobnost:

SEQUOIA: Pojas za arboriste

Serija SEQUOIA je izrađena za jedinstvene potrebe arborista, a pruža izuzetnu mobilnost i udobnost za profesionalce koji skrbe o stablima:

Tehnološki napredak

Petzlovi pojasevi su sinonim za tehnološku inovaciju, dizajnirani kako bi poboljšali sigurnost, udobnost i funkcionalnost za profesionalce na visokim visinama. 

Značajan fokus za Petzl je ergonomski dizajn njihovih pojaseva, koji osigurava da radnici mogu obavljati svoje dužnosti s minimalnom nelagodom i ograničenjem. Značajke poput jastučića na naramenicama, prozračnih materijala i podesivih nogavica bitne su za duge sate provedene u pojasu je smanjuju umor i povećavaju produktivnost. 

Materijali korišteni u Petzlovim pojasevima nisu odabrani samo zbog izdržljivosti: integracija materijala poput prozračne mreže i perforirane pjene na područjima izloženima jakom habanju i znojenju pomaže održavati udobnost i produžiti vijek trajanja pojasa. Metalne komponente često su anodizirane kako bi odoljele koroziji.

Zaključak

Odabir pravog pojasa ključan je za sigurnost i učinkovitost u radnim okolinama na visini. Tvrtke koje se bave ovom vrstom posla trebaju konzultirati sigurnosne stručnjake kako bi odredile najprikladnije Petzl pojaseve za svoje specifične radne zadatke. 

Petzl radni pojasevi nude sveobuhvatna rješenja koja značajno poboljšavaju sigurnosne standarde u radu na visini. Odabirom Petzl proizvoda tvrtke ulažu u dobrobit i produktivnost svojih radnika.


25.04.2024 BIM Sport News Professional Sport
0 WooCommerce Floating Cart

Nema prioizvoda u košarici.