Lampice - Bim sport
registracija | prijava
Bim sport > Blog > Ostalo > Lampice

Lampice


14.04.2023 Ostalo BIM Sport News Sport

Stiglo je proljeće, a s proljećem i duži dani! Ali ako vas je proljeće probudilo kao što je probudilo i prirodu, izgledno je da vam — uz posao, školu i sl. — ni tih 12+ sati danjeg svjetla nije dovoljno. Zato smo tu mi!

Dulji dani obično znače da možemo van ranije, ali i da možemo u prirodi ostati dulje. Nije bitno jeste li dio dawn patrol ekipe koja ganja izlaske sunca, ili volite krenuti u šumu nakon posla; mrak vam je varijabla na koju valja računati. Srećom, uz Petzl naglavne svjetiljke mrak gotovo nestaje.

Ako volite trčati po planinskom terenu, važno je imati svjetiljku koja ima dovoljno snage da vam pomogne vidjeti sitnice kao što je kamenje, korijenje, grane i druge prepreke. Trail trening noću nije ništa neobično, a uz dovoljno lumena može biti i izuzetno ugodan.

Predstavljamo vam Nao RL, novu punjivu naglavnu svjetiljku iz Petzl laboratorija. Udobno uravnotežena, u samo 145g nudi 1500 lumena osvjetljenja, plus crveno svjetlo straga — što ju čini odličnim izborom i za bicikliranje noću. Ako se pripremate za natjecanje koje traje 12 ili više sati, kao npr. 24 sata Ivanščice, ovo je idealan izbor!

Možda niste ljubitelj dugih i napornih treninga, pogotovo noću. S duljim danima obično rastu apetiti za veće i logistički zahtjevnije uspone u visokim planinama, što gotovo uvijek podrazumijeva start prije zore — ili povratak nakon zalaska sunca. Na svim školama, od planinarske do alpinističke, ponavlja se isto pravilo: u ruksak uvijek ubaciti lampicu!

Petzl i za takve namjene nudi pregršt odličnih rješenja:

Naravno, ovo je samo dio široke Petzl ponude svjetiljki. Od Duo RL, izuzetno moćne svjetiljke od 2800 lumena — koja dijeli Reactive Lighting tehnologiju s Nao RL i Swift RL — sve do Tikkid dječjih svjetiljki od 20 lumena — za noćne šetnje ali uz nožnu dozu opreza za dječje oči — Petzl i BIM Sport imaju rješenje za sve vaše potrebe za osvjetljenjem u prirodi.

Uz sve navedene opcije naglavnog osvjetljenja, postoji i niz sitnica koje će vam život noću učiniti jednostavnijim: kompleti za postavljanje svjetiljki na razne vrste kaciga, nosači naglavnih svjetiljki za bicikl itd. Provjerite ponudu dodataka za svjetiljke na našoj stranici i napravite kombinaciju koja odgovara vašim specifičnim zahtjevima.

I zato — zaboravite na planiranje boravka u prirodi oko danjeg svjetla. Krećete li se izuzetno brzo ili sasvim polako, po tehničkom ili lagodnom terenu, Petzl naglavne svjetiljke imaju model koji će vam noćne sate učiniti jednako primamljivima za outdoor aktivnosti kao što su i danji!


14.04.2023 Ostalo BIM Sport News Sport
0 WooCommerce Floating Cart

Nema prioizvoda u košarici.