VAUDE - The Spirit of Mountain Sports - Bim sport
registracija | prijava
Bim sport > Blog > BIM Sport News > VAUDE – The Spirit of Mountain Sports

VAUDE – The Spirit of Mountain Sports


14.11.2019 BIM Sport News Sport
#ruksaci

Ako ste barem malo zagrebli po površini outdoor industrije u zadnjih par godina, mogli ste primijetiti snažnu tendenciju proizvođača prema ekološki prihvatljivoj proizvodnji, kao i poticanje sponzoriranih sportaša na aktivizam za očuvanje okoliša. Lider ovog dijela tržišta bez sumnje je Yvon Chouinard i njegova Patagonia, kao i pokojni (bivši) vlasnik brenda The North Face, Doug Tompkins. Današnji blog pokazat će vam da se ne radi o hipsterskom trendu iz SAD-a, već da se ovakva praksa nezaustavljivo širi cijelom outdoor industrijom. Predstavljamo – VAUDE!

Osnovana 1974. godine, VAUDE je obiteljska tvrtka izrasla iz zaljubljenosti u planine i planinske sportove (“vaude” je skraćenica obiteljskog prezimena, von Dewitz). Devedesetih godina prošlog stoljeća VAUDE širi svoj asortiman (1992. na biciklizam, a 1998. na torbe i ruksake), te s početkom 21. stoljeća kreću sa zaokretom prema zelenoj proizvodnji i socijalno-odgovornom poslovanju! 2001. godine Vaude je bila prva tvrtka koja je za jedan zaokruženi dio asortimana (base layer) dobila bluesign® oznaku ekološki prihvatljive proizvodnje i poslovanja.

Naravno, sve ovo ne bi bilo pretjerano važno da konačan proizvod ne odražava ne samo brigu za okoliš, već i razinu kvalitete koja nimalo ne zaostaje za uobičajenim membranama, materijalima i izradom. A s prvim jutarnjim maglama, rosuljama i jednoznamenkastim jutarnjim temperaturama, vrijeme je da predstavimo i VAUDE Kintail 3u1 jakne, novost u BIM Sport asortimanu!

VAUDE Kintail je klasična 3u1 jaknavodonepropusna membrana na vanjskoj jakni, i odvojivi flis iznutra. U priči o proizvodnji koja u svim svojim segmentima vodi brigu za okolinu i okoliš, jedna od najvažnijih stavaka za VAUDE bio je razvoj membrane i DWR premaza za jakne. Premazi koji se koriste za impregnaciju tkanina za odbijanje vode i smanjenje upijanja najčešće su na bazi PFC (polifluorinirane kemikalije, kolokvijalno fluorougljici), spojeva koji ne postoje u prirodi, gotovo su nerazgradivi, a istraživanja su ih pronašla na svim kontinentima svijeta: u pitkoj vodi, u majčinom mlijeku, čak i u krvi polarnih medvjeda. VAUDE jakne u potpunosti su PFC-free, kao i 96% kompletnog VAUDE asortimana!
Kao dodatni pokazatelj spremnosti na ne samo ekološku, već i društvenu odgovornost, na VAUDE stranicama možete pronaći sve informacije o razvojnom putu njihovih tehnologija (Eco Finish i Green Shape), što uključuje i loše rezultate testiranja u raznim fazama razvoja, upozorenja na izazove koji su ostali otvoreni i sl.

Osim brige za okoliš, VAUDE se profilirala i u društveno-odgovornu tvrtku, koja brine i o svojim zaposlenicima, kao i o zajednici u kojoj se nalazi i posluje. Već 2001. godine VAUDE otvara vlastiti vrtić za djecu zaposlenika, a 2015. dobiva titulu “Leader” unutar organizacije Fair Wear Foundation, što znači da je barem 90% proizvodnog procesa u skladu sa strogim inspekcijskim zahtjevima FWF-a (uvjeti rada, zadovoljstvo zaposlenika itd.).

Dakle, ono što je počelo s društvenom i ekološkom odgovornošću vodećih američkih outdoor brendova seli se i u Europu! Ovi hladni dani idealni su da svoju garderobu nadopunite Kintail 3u1 jaknom, vodonepropusnom i toplom jaknom za upravo ovakve, hladne i vlažne dane! VAUDE sami kažu da je najodrživiji proizvod upravo onaj koji se puno koristi, pa donesite odgovornu odluku ove jeseni u VAUDE Kintail 3u1 jaknama!14.11.2019 BIM Sport News Sport
Copyright © 2021 BIM sport All Rights Reserved. Web by CodeVision
0 WooCommerce Floating Cart

Nema prioizvoda u košarici.