Zimski ruksak - Bim sport
registracija | prijava
Bim sport > Blog > Ostalo > Zimski ruksak

Zimski ruksak


16.01.2023 Ostalo BIM Sport News Sport

Dok se naši frendovi iz Hiking Croatia smucaju po Mosoru i kuju planove za zimske uspone u Sloveniji, odlučili smo iskoristiti njihov Instagram post da sve vas podsjetimo što trebate ubaciti u ruksak za planinarenje zimi!

Uz neizbježnu prvu pomoć (ne samo zimi!), koja mora sadržavati i astro-foliju, u zimskim mjesecima trebamo rezervne comedy odjeće. Prvenstveno se to odnosi na dodatne rukavice i kapu, a i pokoji Buff nije na odmet.

U ruksaku se treba naći i hardshell jakna za mokre ili vjetrovite dane, ali i pernata ili Primaloft jakna za brzo se ugrijati. Svatko od nas s godinama nađe sistem odjevanja koji mu odgovara, pa ako nosite flis za vrijeme aktivnosti, nike loše joše jedan — možda tanji — imati u ruksaku. Isto vrijedi i za tanke navlačne hlače.

Zimi su dani kraći i hladniji. To znači da ćemo se vrlo vjerojatno kretati po mraku, a hladnoća će nam brže nego inače isprazniti baterije — mobitela, naglavne svjetiljke itd. Zato u ruksak ubacite i prijenosnu bateriju za punjenje (pro tip: zamotajte ju u rukavicu i/ili kapu).

Nipošto ne smijemo zaboraviti zimsku opremu: dereze i cepin. Dereze upakirajte u odgovarajuću torbicu, da vam ne izrežu sadržaj ruksaka. Cepin čvrsto postavite na ruksak, na odgovarajuće mjesto; nemojte zaboraviti zaštitu za oštricu i špicu. Štapovi su također korisni u zimskim uvjetima, jer nam daju veću stabilnost na raznolikim podlogama.

Naravno, nemojte zaboraviti hidraciju i hranu. Voda nije dobar izbor, a pogotovo ako nije u termosici — bolji odabir je čaj, ili neko piće koja vam osigurava i određenu kalorijsku vrijednost. Što se hrane tiče, nemojte eksperimentirati s novom hranom na dugim usponima, već se držite provjerenog. Korisno je znati da se marcipan ne smrzava i ne postaje tvrđi na niskim temperaturama, iako nije omiljen.

U ruksaku se može naći još sva sila predmeta: gamaše, zamka, pokoji karabiner, foto-aparat itd. To ovisi o osobnim preferancama i o vrhovima na koje ste se uputili. Međutim, osnove nemojte preskočiti kako se vaša avantura ne bi postala epska komplikacija. Uživajte u zimi, koja je u planinama uistinu posebna!


16.01.2023 Ostalo BIM Sport News Sport
0 WooCommerce Floating Cart

Nema prioizvoda u košarici.